Vaikutusvaltaisimmat innovaatioblogit

CES Innovation Awards -tapahtuma on kiehtovaa seurattavaa innovaatioista kiinnostuneille. Palkintokilpailun lisäksi viimeisimpiä keksintöjä ja ideoita ympäri maailmaa on mielenkiintoista seurata myös lukuisissa innovaatioblogeissa.

Innovaatioblogien ansiosta alan korkeatasoisten asiantuntijoiden ajatukset ovat kenen tahansa luettavissa, ja tieto uusista ideoista leviää nopeasti ympäri maailmaa. CES Innovation Awards -palkinnot jakavat vuosittain arvostetun tunnustuspalkintonsa kulutuselektroniikan uusimpien tuotteiden innovatiivisimmille ratkaisuille Yhdysvalloissa. Kilpailussa arvioidaan muun muassa tuotteen muotoilua, insinöörityötä ja hyödyllisyyttä. Huomiotta ei jätetä myöskään tuotteen estetiikkaa, ainutlaatuisuutta ja futuristisuutta.

Innovaatioblogeja on maailmanlaajuisesti satoja erilaisia, joten blogien päivitystahti ja taso vaihtelevat.

Olemme koonneet yhteen merkittävimpiä ja maineikkaampia blogeja, joista suurin osa on englanninkielisiä.

Vaikutusvaltaisimpien innovaatioblogien joukkoon kuuluvat muun muassa seuraavat sivustot:

Innovationmanagement.se blogi


Tämä uraauurtava blogi on toiminut jo vuodesta 2009 alkaen, ja se on nykyään vaikutusvaltainen sivusto innovaatioblogien maailmassa.
Blogilla on nykyään huomattavan laaja, noin 3000 artikkelin kokoelma. Uusien artikkeleiden kirjoittamiseen osallistuu useita kirjoittajia, ja blogi päivittyy aktiivisesti. Blogissa on muun muassa videoita, arvosteluita ja artikkeleita, ja sinne on kertynyt samalla loistava tietopankki kaikkeen innovaatioaiheiseen liittyen. Osa artikkeleista saatavilla myös espanjan, portugalin ja kiinan kielillä.

Innovation Excellence -blogi

Yhdysvaltalainen Innovation Excellence on yksi kansainvälisesti suosituimpia innovaatio- ja johtajuusblogeja. Sivuston taustalla on kolme innovaatioalan kokenutta asiantuntijaa: Braden Kelley, Rowan Gibson ja Julie Anixter. Heidän lisäkseen blogissa julkaistaan kirjoituksia myös muilta alan huipuilta, joten korkealaatuista uutta sisältöä päivittyy blogiin tiheään tahtiin.

Board of Innovation blogi

Belgialaisen innovaatiokonsultointiyritys Board of Innovationin ohjaksissa toimivien Nick de Meyn ja Philippe de Ridderin tasokas blogi on keskittynyt etenkin yritysten liikeideoiden innovointiin ja konsultointiin liittyen sisäiseen yrittäjyyteen.

David Burkusin blogi

Yhdysvaltalaisen Oral Roberts -yliopiston innovaatioiden ja johtamisen professorin blogi keskittyy etenkin johtamisen, verkostoitumisen ja luovuuden kehittämiseen.

Digital Tonto blogi

Yhdysvaltalaisen Queenslandin yliopiston professori Greg Satellin pitämä median, markkinoinnin ja teknologian kysymyksiin keskittynyt innovaatioblogi.

Idea to Value blogi

Englantilainen Nick Skillicorn on konsultti, kirjailija ja valmentaja. Hänen bloginsa on keskittynyt luovuuden sekä innovaatioiden kehittämiseen, ja se on pakattu täyteen hyödyllistä tietoa. Sivustolla on myös lukuisia maksuttomia podcasteja.

Tim Kastellen blogi

Tim Kastelle on australialaisen Improvides-yrityksen innovaatiokonsultti, kirjailija ja Queenslandin yliopiston lehtori. Hän pyörittää blogia neljän kollegansa kanssa. Heidän bloginsa missio on tehdä työelämästä parempaa ja täyttymyksellisempää, ja he jakavat kirjoituksissaan parhaita vinkkejään aiheeseen liittyen.

Scott Barry Kaufmanin blogi

Yhdysvaltalaisen kognitiivisen psykologin, tutkijan ja luennoitsijan Scott Barry Kaufmanin innovaatioblogi keskittyy mielen toimintaan. Teemoina ovat muun muassa positiivinen psykologia, luovuus, mindfulness ja kognitiotieteet.

Suomessa innovaatioblogeja on vähemmän ja monet päivittyvät harvakseltaan.
Artikkelin kirjoittamisen aikaan aktiivisia blogeja ovat esimerkiksi:

Orchidea Innovations blogi

Helsinkiläinen Orchidea Innovations on innovaatiojohtamiseen keskittyvä ohjelmistoyritys. Heidän bloginsa keskittyy innovaatioihin ja johtamiseen.

Meon Innovaatioblogi

Kehittämis- ja innovaatiotyöhön erikoistuneen hämeenlinnalaisen Meo Oy:n Jari Ranteen blogi.
Blogi on yksi kattavimmista, joita on saatavilla suomen kielellä.
Osa blogin artikkeleista julkaistaan myös Tekniikka & Talous -lehden sivuilla.

Mercurin blogi

Myynnin kasvattamiseen erikoistuneen kansainvälisen Mercuri-yrityksen suomenkielinen blogi on keskittynyt myyntitoiminnan innovaatioiden tutkimiseen ja kehittämiseen.