Uusi Nokia 3310 2017

Nokian uudelleen lanseerattu versio vanhasta legendaarisesta 3310-mallista saavutti poikkeuksellisen suurta huomiota mediassa maailmanlaajuisesti. Puhelimen varsinainen myynti alkoi huhtikuun 28. päivä, mikä paljastuu esimerkiksi GSM-Arenan verkkosivustolta. Suomessa puhelinten myyntiä hoitaa HMD Global, ja kotimaan myynti käynnistyi vuoden 2017 toisella neljänneksellä. Samaan aikaan uuden 3310 2017 -mallin kanssa myyntiin tulivat myös kolme älypuhelinmallia: Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6. Näitä uusia malleja myydään jopa 120 maassa.

Puhelimen hinta

Pieni pettymys suomalaisille Nokia-faneille oli luonnollisestikin se, että tämän uuden mallin myyntiin tuloa Suomen markkinoille jouduttiin tovin verran odottamaan. Puhelinten myynti aloitettiin nimittäin monienkin mielestä hieman yllättäen Aasian markkinoilta. Toinen pettymys on uuden 3310 mallin hieman korkeahko hinta. Maailmanlaajuinen keskimääräinen myyntihinta on 49 euroa, mutta – kuten niin monesti muulloinkin – Suomen hinnat ovat pikemmin keskiarvojen ylä- kuin alapuolella: 59 euroa lienee melko yleinen OVH tälle mallille suomalaisissa kaupoissa. Nokia 3310 puhelimen hintaa voidaan kuitenkin kaikesta huolimatta pitää melko kohtuullisena. Saksalaisessa Comstrernin nettikaupassa mallin hinta oli kuitenkin jo 69,90 €, mitä voitaneen pitää jo hieman korkeana hintana niin sanotusta peruspuhelimesta. Tosin Comstrernkin myy samaa mallia 56 eurolla Itävallan puolella.

Tekniset ominaisuudet

Vuoden 2017 3310 malli muistuttaa ulkoisesti melko paljon – ehkäpä yllättävänkin paljon esikuvaansa, ollen kuitenkin sitä ohuempi. Uuden puhelimen linjat ovat myös pyöreämmät. Värivaihtoehtoja tässä puhelimessa on tarjolla neljä: kiiltävä keltainen ja kiiltävä punainen, mattapintainen sininen ja mattapintainen harmaa. Alkuperäiselle puhelimelle uskollisesti tästäkin mallista löytyy matopeli, jota on kuitenkin sen verran päivitetty, että resoluutio on tarkempi ja peli on luonnollisestikin värillinen. Peli on nimeltään Snake-Xenzia. Soittoäänenä puhelimessa on myös modernisoitu versio tunnetusta Nokia Tunesta.

Yksi merkittävä ero alkuperäiseen versioon on puhelimen värinäyttö, joka on myös alkuperäistä suurempi: kyseessä on 2,4 tuuman 320 x 240 resoluution omaava LCD-näyttö. Toinen merkittävä tekninen ero alkuperäiseen 3310-malliin verrattuna on se, että tästä mallista löytyy myös kamera. Kameran resoluutio on nykypäivän mittapuun mukaan melko maltillinen 2 megapikseliä, mutta kuvanlaatu on kuitenkin tähän nähden varsin tyydyttävä. Muita teknisiä ominaisuuksia, joita uudessa 3310-mallista löytyy ovat muun muassa FM-radio ja MP3-soitin.

Se, mikä varmasti kiinnostaa kuitenkin eniten nykyisen älypuhelinten jatkuvaan lataamiseen kyllästyneitä kuluttajia, on tämän uuden Nokia-mallin ruhtinaallinen puheaika: yhdellä latauksella voi puhua 22,1 tuntia ja valmiusaika on jopa kuukauden mittainen. Tämän ansiosta monet varmasti harkitsevatkin puhelimen ostamista kakkospuhelimeksi tai ”mökkipuhelimeksi”. Pitkän valmiusajan ansiosta puhelinta voi ajatella myös retkeilykäytössä hyvänä turvavarusteena. FM-radiokin toimii akun latauksella 39 tunnin ajan ja MP3-soitin puolestaan 51 tuntia. Uutta 3310 2017 -mallia valmistetaan Foxconnin tehtailla Taiwanissa. Puhelimen käyttöjärjestelmä on asia, joka varmasti kiinnostaa monia teknisesti suuntautuneita käyttäjiä. 3310-mallissa on Nokia Series 30+ -järjestelmä.

Kilpailijat

3310 ei ole selvästikään suunnattu vaihtoehdoksi älypuhelimille, vaan sen kohderyhmänä ovat sellaiset asiakkaat, jotka hakevat kenties vaihtoehtoa hankalille kosketusnäytöille ja arvostavat luotettavuutta ja pitkää akun kestoa. Näin ollen sellaiset puhelinmallit, kuten esimerkiksi Samsung Galaxy S8 ja S8+ eivät varmastikaan kilpaile tämän nokialaisen kanssa, vaan kilpailevana mallina voisi pikemminkin pitää vaikkapa Doro HandleEasy -mallia. Doro on kuitenkin suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat erityisen suuria näppäimiä ja monenlaisia muita helppokäyttötoimintoja.