Parhaat älypuhelimet suunnittelijoille vuonna 2017

Jokainen suunnittelija tarvitsee hyvän älypuhelimen, jossa on suuri näyttö sekä erinomainen kamera. Tällainen työväline saattaa lisätä tuottavuutta huomattavasti, kun pystyy työskentelemään missä vain, milloin vain ja hoitamaan kaikki asiat yhdellä ja samalla välineellä, oli kyse mistä projektin vaiheesta tahansa. Luovat ideat Suomessa sekä ympäri maailman takaavat ammattilaisten käyttöön toinen toistaan erinomaisempia, innovatiivisia älypuhelimia.

Samsung Galaxy S8

Käyttäjiensä taskuun räjähtelevän Note 7 -mallin jälkeen on Samsungilla paljon petrattavaa älypuhelimiensa suhteen. Samsung toikin tänä vuonna markkinoille Galaxy S8 ja S8 Plus -mallit, jotka sijoittuvat ykköseksi testi testiltä. S8:n näyttö on nimeltään ”Infinity” ja loputtomalta se vaikuttaakin kaareutuen niin lähelle puhelimen reunoja kuin mahdollista.

Puhelimessa on erinomainen 12 megapikselin kamera ja lukituksia on kolmenlaisia, sormenjälkisensorista kasvojen ja iiriksen tunnistukseen.

Huawei P10 Plus

Huawei P10 Plus -malli on upea ulkonäöltään ja on saatavilla älypuhelimille harvinaisella vihreällä värillä perinteisten mustan ja hopean lisäksi. Huawein erinomaisuus ulottuu kuitenkin ulkonäköä syvemmälle. Tässä älypuhelimessa on nimittäin Leican tuplakamera, joka tarkoittaa mustavalkoista kuvaa ottavaa sekä värikuvia ottavaa kameraa. Niiden välillä voi vaihdella kamera-tilassa.

Tässä puhelimessa on käyttöjärjestelmänä modifioitu Android-versio nimeltään EMUI, jota on paranneltu aikaisemmista versioista. Toisin kuin S8 ja iPhone 7, ei tämä puhelin ole vesitiivis.

iPhone 7 Plus

Applen ensimmäinen Plus-puhelin oli vaikuttava sekä väreiltään – muun muassa, kulta, ruusukulta sekä kirkkaanpunainen – että muilta ominaisuuksiltaan. Se on painavampi kuin kanssakilpailijansa ja myös hieman suurempi kooltaan johtuen leveämmistä näytön reunoista, mutta se varsinainen myyntivaltti on sen kamera. Siinä on tuplakamera, jonka upein juju on sen optinen zoomi. Linssi ensimmäisessä kamerassa laajakuva ja toisessa tele.

Käytännössä tämä tarkoittaa paljon parempaa syväterävyyttä, kun molemmilla kameroilla kuvattu materiaali yhdistetään. Uutta puhelinkameroilla on myös raw-kuvan mahdollisuus, joka taas tarkoittaa paljon suurempaa jälkityöskentelyvaraa.

Google Pixel XL

Pixel XL on Plus-versio Googlen Pixel-puhelimesta. Siinä Google-puhelimeen yhdistyy alkuperäinen Android-käyttöjärjestelmä, joka tekee puhelimesta erittäin nopean ja sormenjälkisensorista, jollainen löytyy nykyään jokaisesta itseään kunnioittavasta älypuhelimesta. Lisäksi siinä on kamera, joka käynnistää todella nopeasti. Puhelimessa on myös Google-assistentti, jolta voi kysyä kaikenlaista, vähän niin kuin Applen Siriltä.

Kamera on tämän älypuhelimen parhaita ominaisuuksia. Vaikkei se tuplakamera olekaan, sen 12,3-megapikselin kamera tuottaa hyvin tarkkoja kuvia ja se kuvaa 4K-videota. Kannattaa muistaa, että tämän puhelimen näyttö on lasia, joten on hyvä satsata kännykkäkoteloon.

Sony Xperia XZ Premium

Tämä puhelin on elegantti ulkonäöltään, ja siinä on suhteellisen kestävä akku, jonka mainostetaan kestävän käytössä koko päivän. Tämä älypuhelin on kuitenkin tunnettu kamerastaan, joka käyttää Motion Eye-tekniikkaa ja kuvaa muun muassa super-slow motion -videota (960 freimiä sekunnissa), jonka Sony sanoo olevan 4 kertaa hitaampaa kuin muiden puhelinten tarjoama slow motion -ominaisuus.

Kamerassa on huikea 19 megapikselin sensori, jonka lisäksi siinä on ennakoiva tähtäys, joka tarjoaa kuvasta neljä eri versiota ennen kuin laukaisijaa painetaan, sekä automaattinen aukon säätö, joka säätää automaattisesti valotasoja. Gorilla Glass näytössä takaa sen kestävyyden, vaikka puhelin vahingossa putoaisikin asfalttiin.